Nederlands
  • Select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands
  • Select your language
    Nederlands
  • English

“De opleiding die ik gevolgd heb, is de opleiding ‘Manager Havenlogistiek’ (mbo-4) op het Scheepvaart en Transport College te Rotterdam. Voor deze opleiding heb ik twee stages moeten afronden; één stage van negen maanden en één stage van zes maanden. Ik heb beide stages afgerond bij KLG Europe te Rotterdam. Mijn eerste stage heb ik gelopen op de importafdeling en mijn tweede stage heb ik gelopen op de exportafdeling. De laatste maanden van mijn stage ben ik naar de verhuisgoedafdeling gegaan waar ik export en crosstrade zendingen behandeld heb.

KLG Europe is een heel fijn stagebedrijf; er hangt een goede sfeer, je krijgt goede begeleiding waardoor je veel leert en de juiste ervaring op doet. Iedere werknemer staat ervoor open om hulp te bieden en vragen te beantwoorden wanneer die er zijn. Kortom; het waren twee prettige en leerzame stageperiodes. 

Mijn studie bestond uit vier dagen school en één dag vrij per week. Op mijn schoolvrije dag was ik werkzaam bij KLG Europe op de afdeling waar ik mijn stage destijds liep. Ook in de vakanties buiten mijn stage om was ik meer dan welkom; hier heb ik dan ook zeker gebruik van gemaakt. Na het behalen van mijn diploma heeft KLG Europe mij de kans geboden om te blijven en heb ik een contract aangeboden gekregen (meteen vast dienstverband). Ik ben inmiddels drie jaar op de werkvloer binnen het bedrijf te vinden. Waarvan ongeveer twee jaar stage en vakantiewerk en bijna één jaar als werknemer van KLG Europe. Mocht je willen verder leren en cursussen willen volgen, zit je bij KLG Europe zeker goed!

Momenteel ben ik werkzaam op de verhuisgoedafdeling (expeditie). Ik behandel voornamelijk export- en crosstrade zendingen. Onze klanten zijn verhuisbedrijven waarvan zij de verhuizingen regelen (inboedel opmeten, inboedel inpakken, documentatie, etc.) voor personen die willen verhuizen naar het buitenland of van het buitenland terug naar Nederland. Vervolgens mag KLG Europe het transport regelen, douanedocumentatie verzorgen, zeevracht boeken en de documentatie verzorgen voor het verschepen van de zending. Het leuke aan deze functie is dat je een deel operationeel bezig bent, een deel met documentatie en je bent veel met klanten, vervoerders en rederijen in contact. Op deze afdeling heb je je eigen klanten en behandel je de zendingen van A tot Z.

PS. KLG heeft jaarlijks een personeelsfeest; zo leer je ook de collega’s kennen van andere vestigingen en de personeelsfeesten zijn erg gezellig!”

Meer weten? Linsey helpt je graag verder!

Heb je een vraag over onze vacatures of wil je graag direct met iemand praten? Ik help je graag verder!