Nederlands
  • Select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands
  • Select your language
    Nederlands
  • English

Op mijn zestiende heb ik gekozen om de opleiding Commerciële Medewerker Binnendienst en Buitendienst te volgen aan de Gilde Opleidingen te Venlo. Tijdens het eerste schooljaar moesten we op zoek naar een stagebedrijf. Op aanraden van mijn docent ben ik bij KLG terechtgekomen. Zij gaf namelijk aan dat KLG een goed stagebedrijf is. Dit bleek ook zo te zijn, uiteindelijk heb ik alle drie de stages met plezier bij KLG volbracht.

Ik besloot om wederom een beroep te doen op KLG
Mijn eerste stage was van korte duur en deze wilde ik graag uitbreiden met een tweede stage. Hierdoor was ik in staat me meer te verdiepen in de werkzaamheden en het bedrijf. Na ook deze stageperiode te hebben afgerond en de eindstage periode aanbrak besloot ik om wederom een beroep te doen op KLG. Aangezien ik niet de intentie had om na het behalen van mijn diploma verder te studeren hoopte ik erop na deze stage in dienst te mogen treden bij KLG. Ik was al bekend met de organisatie door mijn stages en daarmee werden mijn verantwoordelijkheden ook steeds serieuzer en interessanter.

Nadat ik mijn diploma had behaald, mocht ik direct aan de slag bij KLG. Ik ben begonnen met de basis van de sales. Dit is de sales mail beheren, onder andere het afgeven van dagprijzen op aanvraag van externe, ik maakte offertes en verrichte andere salesgerichte werkzaamheden.

Ik heb deze kans toen meteen gegrepen
Door het behandelen van de salesmail heb ik veel kennis en kunde opgedaan. Niet alleen hoe KLG intern werkt en in elkaar steekt, maar ik heb ook veel transport gerelateerde kennis opgedaan. Na anderhalf jaar ben ik doorgegroeid naar een nieuwe uitdaging. Tijdens een salesmeeting kwam naar voren dat er een positie vrij zou komen voor een binnendienst functie. Ik heb deze kans toen meteen gegrepen en ik kreeg de mogelijkheid om mezelf te bewijzen in deze nieuwe functie. In deze functie mocht ik verschillende ondersteunende taken uitvoeren voor mijn direct gekoppelde collega, een sales buitendienst medewerker. Daarnaast voerde voornamelijk veel acquisitiegesprekken voor het binnenhalen van nieuwe klanten.
Deze functie heb ik 3,5 jaar met veel plezier uitgevoerd.

Door de jaren heen heb ik mijn ambitie hierover uitgesproken
Zelf heb ik altijd al de ambitie gehad om door te groeien naar de buitendienst, om zelf een klantenbestand op te bouwen en te beheren.  Maar eerst had ik de nodige ervaring nodig om mezelf te kunnen ontwikkelen en klaar te stomen voor deze functie. Door de jaren heen heb ik mijn ambitie hierover uitgesproken en ben ik in het vierde kwartaal van 2020 doorgegroeid naar de sales buitendienst. Een mooie nieuwe ontwikkeling binnen mijn carrière.  

Inmiddels ben ik ruim drie jaar actief als Sales Executive. De start van deze nieuwe functie was tijdens de Corona periode. Dit was een bewogen jaar waarin fysieke contactmomenten tijdelijk niet mogelijk waren. Een groot onderdeel van mijn werkzaamheden is het contact hebben met (potentiële) klanten en een relatie opbouwen gericht op de lange termijn. Doordat dit tijdelijk niet mogelijk was, zorgde dit voor een andere opstart dan ik voor ogen had. Maar ik liet me hierdoor niet beïnvloeden. Met een aangepast plan ging ik aan de slag en heb ik op verschillende manieren via verschillende social media kanalen zoveel mogelijk nieuwe contacten proberen te leggen. Dit is gelukt en dit heeft tot mooie resultaten geleid.

KLG stelt mij doelen en geeft mij de ruimte en vrijheid deze te behalen

Ongeveer gelijk met de start in mijn nieuwe functie ging onze salesmanager met een welverdiend pensioen. Hierdoor kreeg ik de mogelijkheid om een aantal mooie bestaande klanten toe te voegen aan mijn klantenportefeuille. Dit zorgde voor een goede fundering. De afgelopen jaren heb ik bestaande klanten verder mogen ontwikkelen en nieuwe klanten mogen verwelkomen binnen ons bedrijf. KLG stelt mij doelen en geeft mij de ruimte en vrijheid deze te behalen. Ik kijk er naar uit mezelf door te blijven ontwikkelen binnen mijn rol en nog vele nieuwe klanten te mogen ontvangen binnen de KLG familie.

KLG is een fijne werkgever, je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen
Verder kun je altijd bij iemand in de organisatie aankloppen, overleggen om vervolgens snel een beslissing te kunnen maken. We werken in een leuk en prettig team. Iedereen fungeert goed samen en dat ervaar ik als erg prettig. KLG is een fijne werkgever, je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Dit wordt gezien, je wordt gemotiveerd en dit wordt beloond in kansen die je krijgt aangeboden. Ik ken ondertussen iedereen binnen de organisatie en je weet wat je aan elkaar hebt. KLG is een mooie mix tussen een groot en tevens klein bedrijf. Zo vertel ik aan onze klanten, maar ook aan nieuwe klanten dat wij een unieke mix hebben. Wij bieden de mogelijkheden van een grote logistieke firma, maar tevens zijn we flexibel zoals een kleine firma en zijn we service gericht. Dit vind ik persoonlijk een goede combinatie.

Ik kijk uit naar mijn verdere ontwikkeling binnen KLG en alle kansen die nog op mijn pad zullen komen. Ik hoop hier nog zeker enige tijd rond te mogen lopen.

Meer weten? Linsey helpt je graag verder!

Heb je een vraag over onze vacatures of wil je graag direct met iemand praten? Ik help je graag verder!