Nederlands
  • Select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands
  • Select your language
    Nederlands
  • English

“Ik heb de studie ‘Manager opslag en vervoer’ gevolgd op de Gilde Opleidingen te Venlo. Ik heb stagegelopen op de afdeling Benelux Planning waar ik eerst kennis heb mogen maken met het Transport Management Systeem (TMS) en KLG. Omdat ik het systeem snel onder de knie had, was ik al gauw zendingen aan invoeren en contacten aan het leggen met klanten, vervoerders en onze partners over de ladingen die we uitbesteden en welke we krijgen van klanten. Daarbij nam ik vele telefoontjes aan van de chauffeurs die voor ons onderweg waren en belde met vragen.

Toen ik hier kwam om stage te lopen, had ik al een behoorlijke transport achtergrond (ik ben zelf chauffeur geweest en mede door de interesse die ik heb in het transport). Voor mij was de planning dus niet vreemd, maar bij ieder bedrijf werken ze anders. Ik ging al gauw genoeg met de planner meekijken en mijn ervaring en expertise delen over hoe ik dacht over de geplande routes. Al snel kreeg ik een gesprek over wat ik na mijn studie wilde gaan doen en of ik interesse had om hier te komen werken. Hier had ik wel oor naar en voordat mijn stage was afgerond, had ik al een contract aangeboden gekregen en getekend.

KLG is voor mij een leerzaam stagebedrijf geweest waar je de ruimte kreeg om het systeem te mogen leren kennen en de werkzaamheden. Je kreeg ook de ruimte om zelfstandig te werken waardoor je het gevoel kreeg dat je erbij hoort, onderdeel bent van de familie. Tijdens de stage werd ik goed begeleid door mijn stagebegeleider. Omdat KLG een hecht familiair bedrijf is, voel je je al gauw thuis en word je door iedereen gesteund als je een vraag hebt of ergens mee zit.

KLG heeft me de kans aangeboden om hier na mijn studie te komen werken in een leuk team en bedrijf waar je je thuis voelt en onderdeel van de familie. Je krijgt hier de kans om in de toekomst te kunnen groeien.

Ik heb nu de functie Transport Coordinator Benelux. Ik plan om de dag de routes voor de wagens die in de Benelux laden en lossen voor KLG. De volgende dag doe ik mijn eigen planning (wagens en routes) begeleiden. Dit houdt in dat als een chauffeur met een probleem zit, hij bij mij terecht kan. Bijvoorbeeld als de laad- of losreferentie niet juist is en hij moet wachten of als hij terecht komt in de file en hij gaat de route niet halen, dan ga ik hem helpen zodat de chauffeur weer snel verder kan.”

Meer weten? Linsey helpt je graag verder!

Heb je een vraag over onze vacatures of wil je graag direct met iemand praten? Ik help je graag verder!