Nederlands
  • Select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands
  • Select your language
    Nederlands
  • English

Op woensdag 4 september 2019 vond de tweede editie van ‘Beleef de Logistieke Keten’ in de logistieke hotspot Venlo-Venray plaats. Zo’n 400 scholieren en studenten uit de regio Noord Limburg gingen op bezoek bij verschillende toonaangevende logistieke dienstverleners, waaronder KLG Europe.

Ze kregen een beter beeld van deze booming sector door ze op een praktische manier kennis te laten maken met de logistiek en de hele supply chain. We lieten de onderdelen Warehousing en Europese Distributie zien van de logistieke keten.

We ontvingen scholieren en studenten vanuit de Fontys, Universiteit Maastricht en VMBO/ HAVO/ VWO leerlingen van diverse scholen uit onze regio. Ze werden met een warm ontvangst welkom geheten en liepen in groepen over onze expeditieafdeling richting ons warehouse.

Daar kregen ze een bedrijfspresentatie aan de hand van een video waarna de groep werd verdeeld in 2 groepen.
We hadden voor de scholieren en studenten twee interactieve activiteiten bedacht, namelijk een Warehouse Workshop en een Escape Room voor de Europese Distributie.

Bij de Warehouse Workshop werden er vijf groepjes gemaakt. Van elke groep ging één groepslid in een trailer staan waar allerlei dozen lagen met 5 verschillende kleuren. Diegene die in de trailer stond, legde de dozen met hun eigen kleur op de lopende band. De andere groepsleden pakten de dozen van verschillende afmetingen eraf en moesten deze op een pallet stapelen. De maximale hoogte van de pallet mocht maar maximaal 1,35 m zijn en moest met het blote oog ingeschat worden. Daarbij mochten de dozen niet kapotgaan, mochten ze niet over de pallet heen steken en moesten ze zo min mogelijk dozen overhouden. Uiteindelijk werd met een HoloLens de hoogte gemeten van de pallets en de groep die hier het dichtstbij zat, was de winnaar.

Tijdens de Escape Room hadden de scholieren en studenten een uitdaging om een transport planning te maken en de vrachtwagens op een correcte manier te laden. Natuurlijk zaten hier de nodige puzzels, postcodes, sloten, rekensommen en valstrikken in verwerkt. Het team wat de planning zo snel en efficiënt mogelijk had gemaakt, was de winnaar.

Aansluitend vond er een bedrijfsbezoek plaats met deelnemers vanuit UWV, Gemeenten en het Werkgeversservicepunt. Rob van den Brandt, Operations Manager, en Linsey van Leeuwen, HR Coordinator, gaven een korte introductie over het werken bij KLG. Daarna werden drie vacatures toegelicht; Warehouse Coordinator, Expediënt en Customer Service. Vervolgens sloten drie collega’s van KLG aan die deze functies vervullen. De deelnemers kregen hierdoor de mogelijkheid om specifieke vragen te stellen over bijvoorbeeld de taken, verantwoordelijkheden, sfeer en opleidingsmogelijkheden binnen KLG.

Al met al was het een geslaagde dag! We hebben onze passie voor logistiek kunnen delen met de scholieren en studenten en ze de gehele keten laten beleven.

Benieuwd naar een impressie van deze dag? Je kunt deze bekijken in onze nieuwe vlog: NEXT GENERATION op https://www.youtube.com/watch?v=YHkGVMOK8Lc.

Wil jij je passie voor logistiek ook met ons delen en onderdeel uitmaken van de KLG familie?
Bekijk dan snel onze vacatures op www.werkenbijklg.nl!  

We ontmoeten je graag!

Meer weten? Linsey helpt je graag verder!

Heb je een vraag over onze vacatures of wil je graag direct met iemand praten? Ik help je graag verder!