Nederlands
  • Select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands
  • Select your language
    Nederlands
  • English

Waardering voor vakkennis - Diploma’s zijn belangrijk. Het zegt iets over hoe goed je je werk doet. Minstens zo belangrijk: werkervaring en het beheersen van werkprocessen in de praktijk. Alleen… de erkenning en waardering daarvoor ligt niet vast in een diploma. STL is daarom gestart met een pilot voor het uitreiken van branche(deel)certificaten aan logistiek medewerkers zonder diploma die wél zogenoemde ‘opleidingswaardige’ vaardigheden hebben. Bij KLG Europe ontvingen in mei 2022 maar liefst 16 medewerkers in Venlo hun certificaat. KLG is trots op haar medewerkers en benadrukt dat zij het belangrijkst zijn, omdat ze dagelijks het verschil maken.

Waardering voor vakkennis

In mei 2022 hebben we de pilot gedraaid op onze vestiging in Venlo. We zijn een logistieke dienstverlener en kwaliteit van onze dienstverlening staat hoog in het vaandel. Deze kwaliteit kunnen we alleen waarborgen dankzij onze enthousiaste en betrokken collega’s.

Medewerkers zijn de belangrijkste factor van KLG en het is daarom belangrijk om continu aandacht te besteden aan de ontwikkeling en waardering van je medewerkers. We raakten met STL in gesprek over de pilot en waren direct enthousiast. Onze medewerkers van het crossdock en warehouse zijn eigenlijk de ogen van de organisatie. Ze zien alle goederen voorbij komen en zorgen dat de zendingen tijdig en schadevrij geladen worden.

Dit doen ze allen elke dag met veel passie, betrokkenheid en vakkennis. Helaas zien we dat ze hiervoor in het verleden nooit een diploma of certificaat ontvangen hebben die breed in de branche erkend wordt, terwijl ze juist echte professionals zijn in hun vakgebied.

We zagen dit project dan ook als een kans om medewerkers de waardering te geven voor de vakkennis die ze in huis hebben. We hebben iedereen die hiervoor in aanmerking kwam bij elkaar geroepen en uitgelegd wat het project inhoudt. In totaal hebben maar liefst 16 medewerkers zich aangemeld en na het 4-daagse bezoek van de ‘waardeerder’ heeft iedereen zijn certificaat mogen behalen en tijdens de feestelijke uitreiking in ontvangst mogen nemen.”

 

Bron: Nieuwsartikel STL Werkt

Meer weten? Linsey helpt je graag verder!

Heb je een vraag over onze vacatures of wil je graag direct met iemand praten? Ik help je graag verder!