Nederlands
  • Select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands
  • Select your language
    Nederlands
  • English

Het opleiden van studenten is al jarenlang een belangrijk punt op onze agenda. We delen graag onze kennis met deze nieuwe generatie en dragen graag ons steentje bij aan onderwijsinstellingen om de theorie toe te laten oppassen in de praktijk, dus op de werkvloer. Ieder semester heten we veel stagiairs welkom en dit jaar zijn we wederom genomineerd voor de titel “Beste Leerbedrijf”.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

KLG Europe leidt al jarenlang mbo-studenten op van verschillende opleidingen. Op de werkvloer van onze organisatie leren ze praktische en sociale vaardigheden. We zijn blij verrast met deze nominatie: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat zij de medewerkers van de toekomst zijn.”

We vinden het belangrijk om als erkend leerbedrijf ook onze bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van opleidingen, lesstof en projecten bij diverse onderwijsinstellingen. Een voorbeeld van zo’n project is Bedrijfswijs in samenwerking met de Gilde Opleidingen in Venlo. Het doel van dit project is om het onderwijs en de praktijk beter bij elkaar te laten aansluiten. Eén van de docenten van de Gilde, die tevens in dit project zit, heeft ons ook genomineerd en aangedragen voor de titel ‘Beste Leerbedrijf’. We zijn ontzettend trots dat ook docenten op die manier naar KLG kijken en we op deze manier de waardering terug krijgen!

Maandag 16 mei organiseren de MBO Raad en SBB het Ambassadeursgala. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Tevens worden op dat evenement ook de landelijke winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang Beste Leerbedrijf of Beste Praktijkopleider van Nederland noemen.

 

Ben jij benieuwd waarin wij ons onderscheiden als leerbedrijf? Of benieuwd naar stageverhalen? Bekijk dan de artikelen onderaan dit artikel!

Het overzicht van alle winnaars is te vinden op de website van SBB: https://www.s-bb.nl/bedrijven/verkiezing/

Meer weten? Linsey helpt je graag verder!

Heb je een vraag over onze vacatures of wil je graag direct met iemand praten? Ik help je graag verder!