Nederlands
  • Select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands
  • Select your language
    Nederlands
  • English

In 2022 bestaat er nog steeds het idee dat de logistiek alleen voor mannen is, maar het is zoveel meer! Vrouwen die tegenwoordig op de vrachtwagen zitten, deel uitmaken van de teams op onder andere een HR afdeling welke verantwoordelijk is voor onze nieuwe medewerkers, een IT afdeling waar de technische toekomst wordt vormgegeven, de afdeling verkoop, de planning voor het plannen van de transporten en nog zoveel meer! Buiten dat, zijn vrouwen in de logistiek niet meer weg te denken. Ze hebben vaak een andere denkwijze en dit biedt nieuwe en extra invalshoeken.

Kortom, achter enkel die vrachtauto’s en loodswerkzaamheden schuilt zoveel meer. Het aantal vrouwen binnen KLG is de laatste tijd erg gegroeid en deze power vrouwen dragen bij aan de groei van KLG.

Als organisatie is het belangrijk dat je door de groei heen je blijft ontwikkelen. Zo worden teams groter en krijgen deze meer diversiteit, dit creëert nieuwe taken en functies.

Zo zijn er in de loop der jaren verschillende nieuwe afdelingen toegevoegd, bijvoorbeeld de Quality en Legal afdeling. Ook op deze afdeling zijn KLG vrouwen onderdeel van het team. Door de snelle groei van onze organisatie zijn we gaan focussen op digitalisering en automatisering. Zo proberen we taken en processen efficiënter en effectiever te laten verlopen. De IT afdeling is hierdoor sterk gegroeid de afgelopen jaren. Sinds kort hebben we onze eerste vrouwelijke collega op de IT afdeling mogen verwelkomen, Shirley. Zij verteld dat ze al snel had gemerkt dat we hier bij KLG geen onderscheid maken tussen mensen; “Er is hier geen verschil tussen man of vrouw, maar ook niet tussen mensen van verschillende etniciteiten en culturen.”

Niet alleen is KLG  gegroeid en ontwikkeld, maar ook bieden we deze groei- en ontwikkelkansen aan onze medewerkers. Mariska werkt al jaren bij ons. Ze is binnen KLG begonnen met een vakantie- en bijbaan bij de receptie. Mariska wist al gauw dat ze na het eind van haar studie wilde gaan werken, maar waar was nog een raadsel. KLG heeft haar al snel de mogelijkheid geboden om binnen KLG te starten als customer service medewerker. Dit heeft Mariska altijd met veel plezier gedaan, maar in de loop van de jaren is ze zich op andere aspecten binnen KLG gaan specialiseren, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in haar huidige functie van Quality & Legal manager. Mariska is het levende bewijs dat onze vrouwen ook zijn meegegroeid met KLG; “Het bedrijf is hard gegroeid en veranderd en ik ben daarin mee verandert, waardoor ik de laatste jaren meerdere kansen heb gezien en mogen creëren voor mezelf om er een interessante functie van te maken.”

We willen graag meer vrouwen aantrekken om in de logistiek te komen werken. Niet alleen om de groepsdynamiek binnen onze organisatie te optimaliseren, maar ook omdat we de diversiteit en een goede balans tussen mannen en vrouwen belangrijk vinden. We maken geen onderscheid tussen man of vrouw en vinden het dan ook erg belangrijk dat ook vrouwen hun  kwaliteiten en competenties volledig kunnen inzetten.

Ook op de planningsafdeling is het werk niet alleen weg gelegd voor mannen en is er uitdaging genoeg. Onze planners zorgen ervoor dat alle zendingen efficiënt en tijdig op het juiste adres, volgens de gemaakte afspraken, aankomen. Dit vergt een hoop regelwerk, multitasking en organiseren, iets waar voor vele de uitdaging in zit. Bobby zit op de planning Benelux, ongeacht dat ze tussen veel mannen zit, voelt ze zich goed op haar plek; Het is niet omdat ik een vrouw ben in de logistiek dat ik me anders voel of het gevoel krijg dat ik er niet bij pas. Bij KLG wordt je als vrouw niet anders behandeld dan als man.”

Er zijn steeds meer vrouwen binnen KLG, iets waar we erg trots op zijn. Bij ons zijn er voor iedereen volop mogelijkheden en talloze functies. Wil jij je ook bij onze groep powervrouwen horen? Bekijk dan snel onze vacatures of bekijk onze vlog over KLG’s Girl Power via YouTube.

Bobby Hoogers, Assistant Transport Coördinator afdeling Benelux

Voordat ik bij KLG begon met werken had ik bij twee andere logistieke dienstverleners gewerkt. Bij KLG ben ik begonnen op de Control Tower, waarna ik verder ben gegroeid naar de Key Account afdeling. Nadat ik dit enige tijd heb gedaan was ik klaar voor een nieuwe uitdaging en meer afwisseling. Toen ben ik een gesprek aangegaan en heb ik verschillende mogelijkheden voorgelegd gekregen, waarna ik van de Key Account afdeling naar de planning Benelux ben gegaan.

Ik zit op mijn plek nu en vind het fijn om achter de computer bezig te zijn en mijn eigen ding te doen. Ik boek zendingen, voer orders in, werk met fijne systemen en heb telefonisch contact. Nu is het mijn eigen ding en heb ik het plannen van transporten zelf in de hand. Ik ben geen tussenpersoon meer.

Het is niet omdat ik een vrouw ben in de logistiek dat ik me anders voel of het gevoel krijg dat ik er niet bij pas. Ik denk ook wel dat dit aan KLG ligt, hier wordt je als vrouw niet anders behandeld dan als man. Ik hoop dat dit werk me de aankomende jaren nog blijft uitdagen en ik sta altijd open om andere dingen te leren en te doen.

Shirley Slabbers, IT afdeling Software Engineer

Ik heb altijd al affiniteit gehad met techniek en alles wat nieuw is en nog in de toekomst ligt, waardoor ik graag iets in de IT wilde doen. De logistiek is een tak van sport die iedere dag anders kan zijn. Qua IT is het nog een verse sector waardoor er nog veel in gespeeld kan worden. Iets wat ik graag doe is het altijd zoeken naar een makkelijkere manier. Er is altijd een manier om iets sneller, makkelijker en efficiënter te kunnen. Hier zit mijn trigger dan ook en daar word ik erg blij van.

Het was op het begin even wennen voor iedereen dat er een vrouw op de IT afdeling zat. Als ik de telefoon opnam kreeg ik vaker de opmerking dat ze de IT afdeling hadden gebeld. Het is heel wat anders hier bij KLG dan dat ik bij andere bedrijven gewend was. Er is hier geen verschil tussen man of vrouw, maar ook niet tussen mensen van verschillende etniciteiten en culturen. Het is hier een wirwar en dat is mooi om te zien en mee te maken.

Omdat de sector nog zo vers is, hoop ik de komende jaren verder te zijn in het ontwikkelen van automatisering en ook een eigen specialisme te hebben ontwikkeld. Ik zie mezelf de komende jaren nog veel groeien in ontwikkeling en in kennis.

Mariska Mol, Quality & Legal manager

Ik had eigenlijk nooit gedacht in de logistiek te gaan werken. Het is voornamelijk ook het beeld dat je hebt van de buitenkant van de logistiek, de vrachtwagens. Maar er is nog zoveel meer dan alleen een zending van A naar B brengen, denk aan de HR afdeling, een uitgebreide IT afdeling, customer service, etc. Ik kon het van tevoren niet bedenken, maar inmiddels voel ik me een vis in het water.

Het bedrijf is hard gegroeid en veranderd en ik ben daarin mee veranderd, waardoor ik de laatste jaren meerdere kansen heb gezien en mogen creëren voor mezelf om er een interessante functie van te maken. Jaren geleden ben ik begonnen bij KLG met een bijbaan als receptioniste. Toen ben ik doorgestroomd naar de customer service afdeling voor één klant. Wat tevens ook de start was van de customer service afdeling. In de loop van de jaren ben ik me gaan richten op certificeringen, kwaliteitsmanagement en het screenen van contracten, de aftrap van de Quality & Legal afdeling. Aankomende jaren zou ik me graag nog meer willen specialiseren in andere aspecten met betrekking tot Quality & Legal, maar ook mijn kennis delen met anderen, om zo het beste uit hun kennis en kunde te halen.

Het is een mannenwereld, maar ik denk dat het een gezonde balans is dat er ook vrouwen in de logistiek zijn. Als vrouw heb je weer een andere inbreng en invalshoek dan mannen. Maar alsnog vind ik het belangrijkste dat je past bij het bedrijf en dat je happy bent, en daar hoef je niet specifiek man of vrouw voor te zijn.

Meer weten? Linsey helpt je graag verder!

Heb je een vraag over onze vacatures of wil je graag direct met iemand praten? Ik help je graag verder!