Nederlands
  • Select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands
  • Select your language
    Nederlands
  • English

Bij KLG zetten we ontwikkeling voorop.

Ontwikkeling van kennis en kunde binnen de organisatie en daarbij verliezen we onze omgeving niet uit het oog. We hebben nauwe samenwerkingen met onderwijsinstellingen, branche organisaties, andere bedrijven maar ook overheidsinstellingen. Al deze samenwerkingen zijn voor ons ontzettend belangrijk om in contact te zijn, te komen en te blijven met onze omgeving. Het begeleiden van stagiairs en afstudeerders maar ook het enthousiasmeren van Next Generation, zijn onderdeel van ons motto: “Leren is inspireren”.

Je leert tijdens school, bij het doen van nieuwe taken en opdrachten, maar je leert ook als je iemand iets nieuws bijbrengt. Dit laatste is voor onze eigen leercurve binnen ons de organisatie ontzettend belangrijk. Stilstaan is achteruitgaan. Dit is onze motivatie die we al een eeuw meenemen en iedereen aanleren. En om onze passie te delen met anderen, is het belangrijk om te kunnen inspireren.

Maar de begeleiding van stagiairs, afstudeerders, snuffelstagiairs, nieuwe collega’s, kanjers, etc. kunnen we niet alleen. We hebben hiervoor een groot en betrokken team aan begeleiders, buddy’s en praktijkopleiders voor klaar staan. Zij zien de ontwikkeling van hun new ones als een ontwikkeling van zichzelf. Daardoor zijn ze enorm toegewijd om iedere periode weer new ones op te leiden en te helpen in hun groei en ontwikkelingen. Deze extra toewijding zien we terug in de motivatie voor het nomineren van de KLG Kanjer. Zo beschrijven begeleiders dat ze zich bewust zijn van de start tijdens een roerende periode zoals de opstart van Brexit. Door de begeleiders maar ook door de afdeling wordt de inzet enorm gewaardeerd. Ze verwoorden dit zelf als “hij werkte mee als een volwaardige medewerker” maar ook “hij is zo opgenomen in het team dat we hem echt zien als directe collega en het woord stagiair eigenlijk onvoldoende is”.

Onze uitblinkers

Sommige uitblinkers zijn zo’n uitblinkers dat ze de titel van KLG Kanjer overslaan en aan het eind van de stageperiode een contract krijgen aangeboden, “hij is uitgegroeid tot een volwaardig lid van ons team en als kers op de taart een contract verdiend bij KLG!”.

Maar we vinden het ook belangrijk dat we het bedrijf zijn waar onze collega’s graag naar toe komen en willen zijn. Tijdens de afstudeer- en stageperiode (02-2021 t/m 07-2021) konden zowel de collega’s als de stagiairs niet volledig naar het kantoor komen door de maatregelen zoals thuiswerken en afstand behouden. Ondanks deze maatregelen hebben we iedereen de mogelijkheid kunnen bieden om (gedeeltelijk) op kantoor aanwezig te zijn. Zo hebben we zelfs de stagiairs toegevoegd aan het roulatieschema en hun voorrang gegeven met het aantal dagen op kantoor. De plek creëren waar iemand graag wil zijn, dat is ons doel en iets waar we steeds meer aandacht aan zullen besteden. Gelukkig zien we dat dit ook wordt gewaardeerd door onze stagiairs;  “hij vroeg bijna wekelijks of hij vaker naar kantoor mocht komen, omdat hij met veel plezier naar KLG kwam”.

De KLG Kanjer

KLG Europe begeleidt ieder semester meer dan 10 stagiairs en afstudeerders van verschillende onderwijsinstellingen op verschillende afdelingen. Iedere keer zijn we weer onder de indruk van dit jonge talent wat we mogen ontvangen. We zijn er trots op dat we de Next Generation mogen begeleiden en enthousiast mogen maken voor dit mooie vak. Hier besteden we graag extra aandacht aan en geven er ook iets extra’s voor terug.

Bij ons dingt iedere stagiair mee voor de titel: KLG Kanjer! Aan het einde van het semester wordt door de praktijkopleiders van KLG beoordeeld wie deze titel heeft verdiend. Uiteraard is het eindresultaat van de stage belangrijk, maar we nemen ook persoonlijke groei, collegialiteit, inzet, etc. mee.

De KLG Kanjer ontvangt een mooi pakket waar hij of zij zowel op de korte termijn plezier van heeft, maar ook later in zijn of haar verdere carrière kan gebruiken.

Sander Creemers en Mark Rietdijk zijn de KLG Kanjer! (periode 02-2021 tm 07-2021)

(periode 02-2021 tm 07-2021)

Kanjer Sander Creemers

Sander Creemers is tijdens een zeer roerende periode begonnen op de planningsafdeling van KLG Venlo. “Al tijdens de derde week van zijn stage was hij al onderdeel van het team en werkte hij volwaardig mee. Tijdens zijn werkzaamheden had hij contact met klanten, interne planning, vervoerders en onze partners. Sander is tijdens zijn stageperiode dieper meegenomen in de dagelijkse planning, namelijk de complexere vorm van plannen; de groupage planning. Ook tijdens het inwerken van de nieuwe collega’s op de afdeling heeft hij geholpen. Deze zomervakantieperiode komt hij wederom het team Ierland op de planning versterken.”

Mark Rietdijk, KLG Kanjer!

Mark Rietdijk heeft bij KLG Rotterdam onderzoek gedaan naar hoe de facturenstroom efficiënter is in te richten. “Tijdens zijn zeer uitgebreid en gedetailleerd rapport heeft hij conclusies en aanbevelingen beschreven waarmee we zeker uit de voeten kunnen. De professionaliteit, vakkundigheid, collegialiteit en zijn goede beroepshouding maakte hem onderscheidend ten opzichte van de andere stagiairs. Een echte KLG Kanjer!”

Word jij de volgende KLG Kanjer?

Wij dagen je uit om ook stage te komen lopen bij KLG en de volgende KLG Kanjer te worden! Of ben je benieuwd naar de echte stageverhalen? Lees dan hier verder. Of bekijk de video.

Solliciteer direct op één van de vacatures. Geen vacature? Je kunt ons altijd een open sollicitatie sturen of je kunt je aanmelden voor het job-alert.

Meer weten? Linsey helpt je graag verder!

Heb je een vraag over onze vacatures of wil je graag direct met iemand praten? Ik help je graag verder!