Nederlands
  • Select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands
  • Select your language
    Nederlands
  • English

Op 18 maart 2021 is het weer de ‘Dag van de Leerplicht’. Daarom willen we graag even stilstaan bij het feit dat we in Nederland gelukkig goed onderwijs hebben en dat iedereen hier recht op heeft. KLG vindt het belangrijk om ook haar bijdrage te leveren aan het opleiden van de Next Generation. Daarom begeleiden we elk semester meerdere stagiairs.

In de logistieke sector heb je vele mogelijkheden en opleidingen. Maar werken in de logistiek, is dat iets voor jou? Als je houdt van dynamiek, snelheid, uitdagingen, innovatie, verantwoordelijkheid en diversiteit, dan is werken in de logistiek zeker iets voor jou!

Logistiek is de toekomst en gaat mee met de tijd. Als je eenmaal in aanraking bent gekomen met die passie voor logistiek, dan wil je niets anders meer. In de logistiek kun je alle kanten op. In dit artikel geven we meer informatie over verschillende opleidingen voor de beste logistieke medewerkers.

De logistieke sector is continu in beweging en blijft veranderen. Er vinden voortdurend innovaties en ontwikkelingen plaats. Hierdoor is het niet alleen een interessante werkomgeving waarin je veel kunt bijleren, maar dit biedt ook kansen om mee te groeien met de organisatie. Daarbij zorgt dit ook voor een cultuur waarin ondernemerschap, proactiviteit en meedenken hoog in het vaandel staan.

Om in de logistiek te kunnen werken, heb je niet altijd een logistieke opleiding nodig. Een logistiek bedrijf heeft diverse functies en vakgebieden. Zo hebben we bijvoorbeeld ook een IT afdeling, administratie of sales afdeling.

Bij KLG geloven we in ‘Training on the Job’. Als jij de juiste motivatie, drive, enthousiasme en passie hebt, dan leren wij je graag de fijne kneepjes van het vak.

Als je nieuwsgierig bent, zul je zelf ook veel kennis vergaren. Daarbij hebben we een open leercultuur waar collega’s altijd klaarstaan om je te helpen en zaken uit te leggen.
Het team binnen KLG bestaat uit een juiste mix tussen jonge talenten en ervaren professionals. Samen kunnen we elke dag veel van elkaar leren.

Er zijn uiteraard ook talloze opleidingen, cursussen, workshops en trainingen om jezelf verder te ontwikkelen tot logistiek talent, van mbo tot hbo tot wo.

Zo begeleiden we bij KLG BBL’ers die onder andere de opleiding Chauffeur Wegvervoer volgen, of Logistiek Medewerker, Logistiek Teamleider of Logistiek Supervisor. Een BBL opleiding houdt in dat je één dag naar school gaat en vier dagen bij KLG werkervaring op doet. Op je werkplek voer je ook de schoolopdrachten uit zodat theorie en praktijk nauw op elkaar aansluiten en dat je het meteen kan toepassen.

Een BOL opleiding heb je in verschillende vormen, waarin je een groot gedeelte lessen volgt op school, maar ook stages volbrengt bij bedrijven. Veel medewerkers bij KLG hebben de opleiding Manager Transport en Logistiek gevolgd aan de Gilde Opleidingen. Elk semester bieden we stageplekken aan voor deze opleiding. Velen van hen zijn nog steeds werkzaam als Transport Coordinator of planner bij KLG Europe.  Een vergelijkbare opleiding in de buurt van Eersel is de Transport & Logistiek opleiding op het Summa College in Eindhoven. Een andere leuke mbo opleiding is de opleiding Manager Havenlogistiek aan het Scheepvaart en Transport College te Rotterdam.

Ben jij op zoek naar een hbo, bachelor of master opleiding gerelateerd aan de logistiek? Er zijn diverse opleidingen door het hele land. Zo wordt de opleiding Logistics Management en/ of Logistics Engineering aangeboden door de Fontys Hogeschool in Venlo, de Hogeschool Rotterdam, de Hogeschool van Amsterdam, University Breda en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ook bieden diverse universiteiten een Supply Chain master aan.

Er zijn nog veel meer mogelijkheden. Bij KLG hebben we ook een eigen douane afdeling. Zo hebben onze medewerkers van de douane afdeling een basisopleiding of vakopleiding declarant gevolgd. Al onze loodsmedewerkers beschikken over certificaten waardoor ze op intern transportmaterieel mogen rijden, zoals een heftruck, pallettruck, reachtruck, . Daarnaast bieden we voor onze medewerkers die werkzaam zijn in de Garage de mogelijkheid aan om cursussen of opleidingstrajecten te volgen om jezelf te ontwikkelen, zoals APK, tachograaf, technisch specialist, etc.  Bij KLG bieden we tevens de mogelijkheid om deze certificaten intern te behalen. Zoals eerder al benoemd, werken er bij KLG ook veel ervaren professionals en specialisten. Zij geven onze medewerkers trainingen zoals ADR goederen, Douane, Kwaliteit, etc. Zo blijven we met zijn allen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en brengen we kennis bij.

Al met al zijn er dus veel mogelijkheden, maar de beste opleiding is natuurlijk komen werken bij KLG Europe. Dus ben jij geïnteresseerd en wil je werken in de logistiek? Wij delen graag onze passie met jou! Kijk op www.werkenbijklg.nl voor vacatures, dien een open sollicitatie in, of neem contact met ons op! We heten je graag welkom in ons team!

Websites onderwijsinstellingen en specifieke opleidingen:

Meer weten? Linsey helpt je graag verder!

Heb je een vraag over onze vacatures of wil je graag direct met iemand praten? Ik help je graag verder!