Nederlands
  • Select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands
  • Select your language
    Nederlands
  • English

Barend Wouters - Internationaal Chauffeur

In deze column nemen we iedere periode een kijkje bij een andere collega op de werkplek. We worden meegenomen in de dagelijkse taken en verantwoordelijkheden. Deze keer zijn we van harte welkom op de werkplek van Barend Wouters. Barend is internationaal chauffeur bij ons en neemt ons mee naar zijn werkplek. En vertelt ons meer over het allermooiste van zijn beroep als internationaal chauffeur.

Barend is 51 jaar oud, is getrouwd en heeft twee kinderen en werkt al ruim 13 jaar bij de vestiging in Eersel. “Als internationaal chauffeur ben je veel onderweg. Maar daardoor ben ik extra gefocust op mijn gezin en de tijd die er is in het weekend wordt dan ook vooral aan mijn gezin gespendeerd.” De werkplek van Barend is altijd onderweg. De werkplek is een soort van tweede thuis met iedere dag en ieder uur een andere locatie en uitzicht. De deur van de cabine gaat open, we stappen in. Barend vertelt meteen; “Ik heb geen kermis auto, ik hou namelijk van de originele inrichting.” Wijzend naar de bordjes met de namen, vertelt Barend verder: “Ik ben trots op mijn kinderen en heb hun namen daarom, uiteraard, op een mooi bordje staan.”

De start van de week

De start van de week is begonnen. Allereerst wordt de cabine volledig ingericht, een soort van tweede thuis voor een volledige week. De cabine is van alle gemakken voorzien en de stoelen zitten heerlijk! Barend vertelt dat als internationaal chauffeur bij KLG de ritten meestal op een zondag of op een maandagochtend starten. De ritten van de vestiging Eersel zijn naar Frankrijk, vandaar dat de vertrekken al vroeg in de week aanvangen. De sleutel wordt omgedraaid en de start van de dag en van de week begint definitief.

Onderweg…

Het eerste losadres is al op het vizier. Met het voorop opgestelde vertrekschema geeft de route, de beladingsgraad, details van de goederen en nog veel meer weer van deze rit weer. “Onze vestiging in Eersel is gespecialiseerd in groupage en LTL ladingen van en naar Frankrijk, dus je vertrekt altijd met een volle wagen.”

Ondertussen zijn we aangekomen op het eerste losadres. Barend meldt zich bij de klant om af te stemmen wat er gelost moet worden en waar dat de klant graag wil hebben dat we zijn lading lossen. Eenmaal terug in de cabine vertelt Barend dat het ook voor kan komen dat de aanmelding al is gedaan door de Planner vooraf. De onderlinge contactmomenten met de collega’s is erg belangrijk. Barend: “Contact met de collega’s vind ik erg belangrijk, zo is Stijn mijn vaste planner. Dit werkt fijn en je weet wat je aan elkaar hebt. 

Verder heb ik ook contact met de andere planners. Maar het gevoel dat je weet dat er een andere collega altijd met je “meerijdt” en je kan helpen mocht er iets zijn, geeft een goed gevoel. KLG is een goede en eerlijke werkgever, mensen zitten er lang er is weinig verloop. Dat zegt iets over goed werkgeverschap, toch?”  

 

De bergen van het Franse landschap komen steeds meer in zicht, de lang gestrekte velden met zonnebloemen volgen daarna snel. Op de vraag of Barend trots is op ons eigen wagenpark, komt een volmondige “ja” op terug. “Jazeker! Dat is ook een reden om bij KLG te werken! Het materiaal is uitstekend en perfect. Het onderhoud in de garage ook. Verder is de onderlinge sfeer binnen de organisatie gemoedelijk, we zijn allemaal gelijk en dát maakt het juist zo mooi!”

Tijdens de rest van de week is er vaak contact met de planning om het één en ander af te stemmen. De avonden worden gevuld met het gezamenlijk dineren met andere chauffeurs. Het onderlinge contact met andere chauffeurs is gezellig maar ook belangrijk. Het samenkomen en de verhalen vertellen, is een goed afsluiting van de dag en geeft weer volop energie voor morgen.

Barend vertelt lachend dat naast het samen dineren er ook vaak op zondag een gezamenlijk tank moment is, dan is ineens een tankstation volledig bezet met KLG vrachtwagens op een rij welke allemaal tegelijkertijd tanken, “We maken er gewoon een KLG tankstation van”.

Terugweg…

Op de terugweg komen we tot de conclusie dat na alle gesprekken die er geweest zijn het toch weer blijkt dat: het rijden en de vrijheid de mooiste elementen zijn van het vak. “Ik vind het leuk als ik ergens ’s avonds met een aantal collega’s lekker kan eten. Dat is wel hét moment van de dag. Verder maakt het werk zelf het ook leuk en de mooie ritten natuurlijk! Maar ook het onderlinge contact met de collega’s van andere afdelingen en met de chauffeurs is goed en gemoedelijk. Dat we nog lang samen mogen werken met z’n allen!”

KLG Europe timmert flink aan de weg, we weten ieder jaar weer als organisatie te groeien en zijn daarom altijd opzoek naar nieuwe collega’s. Ben jij ook op zoek naar vrijheid, afwisseling en een uitdagend werk? Als Internationaal chauffeur is geen dag hetzelfde. Bekijk snel onze actuele vacatures in het vakgebied wegtransport of bekijk direct de vacature voor internationaal chauffeur.

Meer weten? Linsey helpt je graag verder!

Heb je een vraag over onze vacatures of wil je graag direct met iemand praten? Ik help je graag verder!