Nederlands
  • Select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands
  • Select your language
    Nederlands
  • English

Stage bij KLG Europe: the Next Generation

KLG Europe is een grote internationale speler in de logistieke branche. We nemen graag de verantwoordelijkheid om de jongere generatie, the young ones, op te leiden en enthousiast te maken voor ons vak.

Zo bieden we elk semester vele stagemogelijkheden aan, voor zowel mbo-, hbo- en wo-studenten van diverse scholingsinstituten. Of je nu op zoek bent naar een meewerkstage, afstudeerstage, een stageopdracht, een interessant project of een BBL leerplaats, bij KLG is het allemaal mogelijk. Alle stagiairs hebben een toegevoegde waarde voor KLG en daarom steken we met veel plezier veel tijd en energie in een goede voorbereiding en begeleiding.

Dat we een logistieke dienstverlener zijn, betekent niet dat je enkel bij KLG terecht kan met een logistieke opleiding. We zijn een erkend leerbedrijf voor diverse opleidingen en dé aantrekkelijkste werkgever en stellen stage- en afstudeerplekken op meerdere afdelingen beschikbaar, zoals op de sales, customer service, IT, business development en noem zo maar op. Dus studeer je bijvoorbeeld voor junior accountmanager, internationale handel, ICT-beheerder of bedrijfseconomie, dan delen we graag onze passie voor logistiek met jou!

De logistieke branche is erg dynamisch en uitdagend en daarnaast heeft KLG Europe een enorme groeiambitie. Een goede en unieke combinatie. Dit maakt dat we gedreven stagiairs vaak een startersbaan kunnen aanbieden. Goede mensen kunnen we namelijk altijd gebruiken!

Op je eerste stagedag word je goed ontvangen, we maken geen verschil tussen stagiair en nieuwe medewerker,  en we hebben een inwerkprogramma voor je opgesteld. Vervolgens krijg je een rondleiding door onze hele vestiging en word je aan alle collega’s voorgesteld. Tevens mag je de Welkom bij KLG! presentatie bijwonen en leer je andere collega’s van andere vestigingen kennen. Zo heb je direct een goede start van je stage.  We vinden het belangrijk dat je tijdens je stage goed begeleid wordt. Je krijgt een stagebegeleider toegewezen en een buddy. Deze zorgen er samen voor dat je alle informatie ontvangt, ze werken je in en zorgen dat je wegwijs bent in de organisatie. Onze ervaren collega’s helpen jou om kennis en ervaring op te doen en coachen je om jouw competenties en vaardigheden te verbreden.

Tevens vinden we het belangrijk dat opleidingen zo goed mogelijk aansluiten op de praktijk. We hebben daarom een nauwe samenwerking met veel verschillende onderwijsinstellingen. Neem als voorbeeld de opleiding ‘Manager Transport en Logistiek’ van de Gilde Opleidingen te Venlo. We denken mee in de inrichting van deze opleiding, geven feedback over de verschillende leer- en lesmodules, organiseren opdrachten, geven gastcolleges, stellen ons bedrijf open voor rondleidingen en zijn altijd aanwezig op de open dagen. Maar ook bij andere opleidingen van de Gilde zijn we betrokken. Daarnaast werken we samen met Fontys Hogeschool, het Summa College, Zuyd Hogeschool, de Universiteit van Maastricht (UM) en het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam (STC). Op deze manier kunnen wij onze praktische kennis overdragen en dragen wij ons steentje bij aan de Next Generation!

KLG STAGEVERHALEN EN ERVARINGEN

Afgelopen jaren hebben we veel stagiairs mogen verwelkomen van verschillende opleidingen en hen een prachtige (starters)baan kunnen aanbieden. Velen van hen zijn nog steeds werkzaam bij KLG in verschillende vakgebieden en functies.
Benieuwd wat voor stagetraject zij hebben doorlopen bij KLG, welke kansen KLG ze geboden heeft en wat voor functie ze nu uitoefenen? Lees dan op deze pagina hun stageverhalen. Ook delen docenten van de Gilde Opleidingen hun ervaring met KLG als stagebedrijf en vertelt Stan Siebgens als stagebegeleider waarom stagiairs voor KLG belangrijk zijn.

Klik hier voor de persoonlijke stageverhalen en ervaringen

Of bekijk hieronder het filmpje waarin Bas Schreven, Tim Kappel en Daan Fleuren vertellen over hun stageperiode bij KLG.

 

Meer weten? Linsey helpt je graag verder!

Heb je een vraag over onze vacatures of wil je graag direct met iemand praten? Ik help je graag verder!