Nederlands
  • Select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands
  • Select your language
    Nederlands
  • English

We vinden het belangrijk om te investeren in de jongere generatie. Vandaag hebben we een aantal enthousiaste VMBO leerlingen op bezoek gehad tijdens de Doe Dag van Venlo on Stage. Zij hebben een indruk gekregen van verschillende beroepen in de logistiek en hopelijk helpt het hen een keuze te maken voor een vervolgopleiding. Er zitten zeker een aantal logistieke talenten bij zagen we tijdens de activiteiten die we georganiseerd hadden!

Allereerst ontvingen we alle leerlingen in de grote vergaderzaal. Aan de hand van een presentatie en filmpjes kregen ze uitleg van de Operations Manager over KLG en logistiek. Zo werd verteld welke activiteiten we doen, hoe het is om te werken bij KLG, wat voor verschillende functies er allemaal zijn en wat deze inhouden, wat de kansen zijn als je werkt bij een logistiek dienstverlener, etc.

Vervolgens kregen ze een rondleiding door het gebouw en werd er bij verschillende afdelingen (zoals Sales, Planning, Customer Service, Crossdock, Warehouse, etc.) stilgestaan om verder uitleg te geven en om een indruk te krijgen van de werkomgevingen.

Daarna werden ze verdeeld in groepjes en gingen ze aan de slag met verschillende activiteiten. Zo mochten ze in de TSP een quiz maken, activeiten op het warehouse uitvoeren, een acquisitiegesprek opstellen, een prijsindicatie samenstellen, een efficiënte route plannen, etc. 

Al met al een actieve dag waarin we hopelijk een impressie hebben kunnen geven van de verschillende functies in de logistiek. Wie weet mogen we deze talenten binnenkort wel verwelkomen voor een leuke stage binnen KLG.

Ook meer weten over werken in de logistiek? Neem contact op met onze HR Coordinator, Linsey van Leeuwen, via mail (l.vanleeuwen@venlo.klgeurope.com) of bel naar 077 324 50 58! 

Meer weten? Linsey helpt je graag verder!

Heb je een vraag over onze vacatures of wil je graag direct met iemand praten? Ik help je graag verder!