Nederlands
  • Select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands
  • Select your language
    Nederlands
  • English

Zelfs in 2019 bestaat het vooroordeel nog steeds; Logistiek is een mannenwereld. Echter is logistiek net zo goed een vrouwenwereld als een mannenwereld. Waarom? Dat leggen we je graag uit.

Natuurlijk betekent logistiek voor een deel vrachtauto’s en loodswerkzaamheden en dit zal ook altijd blijven, maar logistiek betekent nog veel meer! Voordat de goederen in de vrachtauto’s geladen worden door de loodsmedewerkers en de chauffeurs de weg op gaan, heeft er al een heel proces plaatsgevonden.

Zo is de salesafdeling erin geslaagd een klant binnen te halen en heeft ervoor gezorgd dat deze klant kiest voor de logistieke dienstverlening van KLG. Daarachter komt nog een heel proces om deze klant te behouden, aan ons te binden. Voor veel klanten maakt de IT afdeling continu applicaties en koppelingen zodat klanten makkelijk orders kunnen invoeren en zendingen kunnen volgen (automatisering van repeterende processen).

Vervolgens begint het echte regelwerk; het plannen van de zendingen. Onze planners zorgen ervoor dat alle zendingen efficiënt en tijdig op het juiste adres, volgens de gemaakte afspraken, komen. Dit vergt een hoop regelwerk, multitasken en organiseren. Laat dat nou net iets zijn waar vrouwen in uitblinken! Lian Pouwels, Transport Coordinator Ireland: “De veelzijdigheid van het plannen vind ik geweldig: het contact met klanten, vervoerders, collega’s, oplossingen zoeken en puzzelen met de planning. Maar ook samen met klanten tot oplossingen komen voor hun transport-uitdagingen.”

En er gebeurt nog veel meer in een logistiek bedrijf als KLG; wat dacht je van douane activiteiten, marketing, customer service, claims afhandeling, facilitaire zaken, kwaliteitsbewaking, personeelszaken, business development en facturatie? Allemaal afdelingen en functies die zowel door mannen als door vrouwen uitgevoerd kunnen worden.

Bij KLG Europe is ongeveer 20% procent van de werknemers vrouw. We willen graag meer vrouwen aantrekken om in de logistiek te komen werken. Niet alleen om de groepsdynamiek in het bedrijf te optimaliseren, maar ook omdat we een goede balans tussen mannen en vrouwen belangrijk vinden. Zowel mannen als vrouwen hebben specifieke kwaliteiten en een andere kijk op bepaalde zaken. Mannen en vrouwen dragen bij aan de cultuur en resultaten van onze organisatie. Sandra Peeters, Transport Coordinator Ireland: “Het is belangrijk dat er een goede balans is in de logistiek tussen mannen en vrouwen. Dit geldt eigenlijk voor alle sectoren. Mannen en vrouwen zijn verschillend en hierdoor vullen ze elkaar goed aan.”

We zijn een familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat. We bieden vrouwen net zoveel kansen en mogelijkheden als mannen. We maken geen onderscheid. Bij ons draait het om individuele prestaties, ambities, kwaliteiten en competenties. Door onze hechte familiecultuur is het sterk in je schoenen staan en tegen grapjes kunnen belangrijk. Daarnaast staan eerlijkheid en directheid hoog in ons vaandel. Nicole Timmermans, Transport Coordinator Eastern Europe: “Het werken onder een bepaalde druk haalt het beste uit iedereen en als ’s maandags blijkt dat alle auto’s op vrijdag weer vol vertrokken zijn,  geeft dat veel voldoening. Ik neem, als het nodig is, graag de planning van iemand over, help iedereen van het hele team en dat voelt goed voor mij.”

De logistieke markt is een dynamische sector met veel veranderingen. Dit biedt medewerkers veel kansen en ruimte voor verbeteringen en innovaties. Doorgroeimogelijkheden binnen KLG Europe zijn er genoeg, ook voor vrouwen. Fleur Wolfs, Warehouse Coordinator: “Ik kreeg de kans om een heel nieuw vak te leren bij KLG. Ik wist van tevoren niet of de logistiek iets voor mij was. Gelukkig heb ik destijds de juiste keuze gemaakt.”

Al met al is het voor vrouwen leuk en interessant om bij ons te werken. Er zijn volop mogelijkheden en talloze functies. Geïnteresseerd? Bezoek onze website www.werkenbijklg.nl of bekijk onze vlog over KLG’s Girl Power via https://www.youtube.com/watch?v=1k8aPP-5-5U. Wellicht kunnen we je dan welkom heten bij de KLG GIRLS.

SANDRA PEETERS, TRANSPORT COORDINATOR IRELAND

Ik heb de MEAO gevolgd, aangezien ik destijds eigenlijk niet precies wist welke kant ik op wilde gaan. Bij het kiezen van de studierichting heb ik gekozen voor logistiek, dit sprak mij namelijk veel meer aan dan bijvoorbeeld administratief of secretarieel. Terugkijkend is dit een hele goede keuze geweest. Het werken in de logistieke sector is erg afwisselend. Geen dag is hetzelfde en door de dag heen zijn er ook de nodige wijzigingen. Bijvoorbeeld lading die wijzigt (groter/kleiner, later klaar, etc.). Deze uitdagingen vind ik erg leuk, dit houd je “fris“.

Ik ben 18 jaar geleden bij KLG begonnen. Destijds ben ik hier gestart voor een klant waarvan KLG de distributie en uitlevering voor alle ontvangers regelde. Na een paar jaar is er met mij gekeken wat ik graag zou willen doen en wat mogelijk was. Er kwam een plek vrij op afdeling Engeland, functie import Engeland en ondersteuning export Engeland. Dit sprak me erg aan en ik heb deze functie een tijd vervuld. Vanuit hier ben ik doorgegroeid naar de planning Ierland.

Het is belangrijk dat er een goede balans is in de logistiek tussen mannen en vrouwen. Dit geldt eigenlijk voor alle sectoren. Mannen en vrouwen zijn verschillend en hierdoor vullen ze elkaar goed aan en ik denk dat een vrouw wellicht wat makkelijker iets geregeld krijgt bij de mannen….

FLEUR WOLFS, WAREHOUSE COORDINATOR

Werken in de logistiek is leuk, omdat het zo dynamisch is. Dit houd je iedere dag lekker bezig en je hoeft je geen moment te vervelen.

Logistiek is ook niet enkel pallets verplaatsen en vrachtauto’s laden/lossen. We zijn dagelijks bezig met klanten te woord staan, administratieve werkzaamheden, voorraadbeheer, transportplanning en douane technische zaken. Hierdoor ben je een spin in het web en moet je veel ins en outs weten.            

Ik kreeg de kans om een heel nieuw vak te leren bij KLG. Ik wist van tevoren niet of de logistieke sector iets voor mij was. Gelukkig heb ik destijds de juiste keuze gemaakt. De kans om de functie van Warehouse Coordinator te leren met nul logistieke kennis is wel de grootste kans die ik ooit heb gekregen. Verder hebben we interne cursussen gehad in Excel en Duits om jezelf te ontwikkelen in je werk.

LIAN POUWELS, TRANSPORT COORDINATOR IRELAND

Logistiek is in mijn geval niet iets waar ik zelf voor gekozen heb, maar enigszins verplicht ben geworden te gaan doen door mijn vader. Achteraf gezien ook geen moment spijt van gehad en ben aangenaam verrast geworden door de logistiek.

Ik ben bij KLG als stagiaire binnen gekomen en dit heeft me destijds nog een vakantiebaantje opgeleverd. Na school mocht ik direct aan de slag bij toen nog VTE (nu KLG Europe).

Er was toen net een nieuwe klant op de UK afdeling en ik ben toen de export voor deze klant gaan doen met alle bijkomende werkzaamheden. Ik ben doorgegroeid naar de planning Ierland toen mijn collega Sandra voor het eerst met verlof ging, omdat ze haar eerste dochtertje kreeg. Deze planning heb ik een jaar of 4 alleen gedaan. Maar ook ik ben ruim 5 jaar terug voor het eerst moeder geworden en nadat ik terugkwam van mijn verlof hebben Sandra en ik die Ierland planning samen gedaan. Dit doen we middels een goede verdeling van de werkdagen. Uiteindelijk is de afdeling zo hard gegroeid dat we 1,5 jaar geleden versterking hebben gekregen van fulltimer Thom.

Binnen KLG vind ik het erg plezierig dat er naar je geluisterd wordt en er ook ruimte is voor je eigen inbreng, en je krijgt ook ruimte om jezelf steeds te ontwikkelen. Ik denk dat vrouwen in de logistiek onderschat worden, omdat het toch gezien wordt als een mannenwereld. Vrouwen kunnen hier ook prima uit de voeten, zelfs op de planning. Nu heb ik een hartstikke leuke baan met geweldige collega’s en ook nog eens heel goed te combineren met het moederschap.

NICOLE TIMMERMANS, TRANSPORT COORDINATOR EASTERN EUROPE

De logistieke sector is enorm breed. We hebben te maken met veel verschillende mensen en bedrijven, zowel nationaal als internationaal. Dat trekt mij enorm aan. De uitdaging die sommige transporten met zich mee brengen en daarmee ook de samenwerking met iedereen maakt het werk afwisselend en boeiend.

Het werken onder een bepaalde druk haalt het beste uit iedereen en als ’s maandags blijkt dat alle auto’s op vrijdag weer vol vertrokken zijn,  geeft dat veel voldoening.

Het is niet zo dat ik specifiek gekozen heb om in deze sector te werken. Ik ben er eigenlijk gewoon ingerold en heb daardoor al aan veel verschillende werkzaamheden mogen proeven. Letterlijk zelfs, omdat ik ooit bij Martens Logistics, later over genomen door KLG, ben begonnen met het plakken van postzegels of de enveloppen met de facturen. Dit is inmiddels al 19 jaar geleden.

Kansen binnen KLG…. Ja, wat kan ik hier op zeggen. Als je eenmaal een niet meer zo piepjonge leeftijd hebt, maar je je natuurlijk nog wel jong voelt, ontstaat er een soort verzadiging, tevredenheid met wat je doet. Je gaat met plezier naar je werk, maar vindt het niet meer zo nodig om te zoeken naar kansen. Andere dingen worden belangrijk: zoals werken bij een solide bedrijf, betrouwbaarheid en prettig samenwerken met je directe collega’s. Ik neem, als het nodig is, graag de planning van iemand over, help iedereen van het hele team en dat voelt goed voor mij.

Meer weten? Linsey helpt je graag verder!

Heb je een vraag over onze vacatures of wil je graag direct met iemand praten? Ik help je graag verder!