Werken bij KLG
Werken bij KLG

KLG VLOG #55 - THE BLUE KLG WAVE

20 mei 2022

Over deze vlog

Eindstrepen halen en successen vieren is de rode draad in deze vlog. We hebben met 175 collega’s deelgenomen aan het wandelevenement, de Venloop. Een dag vol gezelligheid en sfeer! Samen kleurden we de hele binnenstad van Venlo KLG blauw. Een paar dagen later wisten we op onze eigen locatie in Venlo de titel voor Aantrekkelijkste Werkgever binnen te slepen, een evenement georganiseerd door Meet the Youngsters! ???? Bij KLG maken de collega’s het verschil! We vinden het daarom belangrijk om dit zowel intern als extern op verschillende manieren te laten zien. Zo zijn we in Roemenië gestart met het waarderen van onze collega’s aan de hand van de “customer pilar” voor hun inzet en betrokkenheid. Kennis delen is belangrijk voor de kwaliteit van onze dienstverlening. Zo laten we jullie zien wat EDI inhoud en maakte Astre hun deuren voor ons open om onze collega’s alle ins- en outs te leren over het Franse distributie netwerk. Wil je op de hoogte blijven van al het KLG nieuws? Abonneer je dan op ons KLG YouTube kanaal en blijf voortdurend op de hoogte!

Bekijk deze vlog

Gerelateerde vlogs

KLG VLOG #54 - TRAINING THE FUTURE

Bouwen aan de toekomst doen we bij KLG iedere dag. Zo zijn we onlangs gestart met het echte bouwwerk voor de toekomst. We hebben er lang naar uit gekeken maar nu is het moment dan echt daar! We zijn begonnen met de nieuwbouw in Eersel. Verder laten we onze nieuwe vestiging in Waalwijk zien, waar we nog midden in de verbouwing zitten en toch de hele operatie weten te draaien. Samen bouwen we met ons team aan de toekomst, dus tijd voor teambuilding moet er ook zijn. Op zaterdag 14 mei is de jaarlijkse wandelevenement in Venlo (de Venloop) waar we samen met 170 collega’s aan zullen deelnemen. De voorbereidingen zijn al in volle gang. We zijn zeer betrokken bij ontwikkelingen van de jongere generatie. Bij enthousiasmeren en het promoten van onze sector bij jongeren, studenten en scholengemeenschappen worden we graag betrokken. Zo is er onlangs een testimonial opgenomen voor de onderwijsinstelling Fontys en hebben we kennis gemaakt in een voetbalstadion met verschillende studenten. Deze inzet op dit vlak wordt meer dan beloond! Want we zijn in onze logistieke sector het Beste Leerbedrijf geworden! Dus, samen bouwen we de toekomst en trainen we de toekomst!

KLG VLOG #53 - CELEBRATING (WOMEN IN) LOGISTICS

Deze vlog staat in het teken van ‘uitblinkers’ en het vieren van deze momenten. De KLG vrouwen zijn onze eerste uitblinkers in deze vlog. De logistiek is al lang niet meer een sector voor alleen mannen. Dit laten we nogmaals eens zien tijdens het vieren van International Womens Day! Onmisbaar zijn ook onze studenten en stagiaires. Ieder semester reiken we de KLG kanjer uit aan de uitblinkers onder onze stagiaires. Onze vlog uitblinker Joost vertelt over het waarom hij chauffeur is en wat zoal de voordelen zijn om chauffeur binnen KLG te zijn. Verder zijn we bezig met het maken van allerlei video’s. Zo zie je in deze vlog dat er een camera opgehangen wordt in Eersel waarmee de nieuwbouw stap voor stap wordt vastgelegd. Ook wordt voor de Fontys de Hackathon video opgenomen en zien we hoe een promo video wordt opgenomen omdat we door zijn naar de volgende ronde van de Aantrekkelijkste Werkgever! In het kader van verduurzaming worden de lampen op kantoor vervangen en blikken we alvast vooruit op het komende evenement waaraan veel KLG collega’s deel zullen nemen.

KLG VLOG #52 - FIRST THINGS FIRST

De nieuwe stageperiode is begonnen en dat betekent dat alleen in Venlo al 12 nieuwe stagiaires begonnen zijn. Op vrijwel alle afdelingen binnen KLG hebben we een student mogen verwelkomen en de ervaren collega’s binnen KLG zullen de studenten verder opleiden en begeleiden. Ook bij diverse lesprogramma’s op onder andere de Fontys zijn we nauw betrokken. Chiem geeft een online training en de Fontys filmt deze om op deze manier het bedrijfsleven nog meer betrekken in het opzetten van het meest optimale en passende lesmateriaal wat aansluit bij de praktijk. Wat doen we bij KLG als eerste zodra we de werkdag beginnen? Dát, en updates van KLG Roemenië over zeevracht zie je ook in deze vlog. Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes binnen KLG en meer weten over het reilen en zeilen binnen ons bedrijf? Abonneer je dan en mis niks meer!

KLG VLOG #51 - AND DID YOU KNOW THIS ABOUT KLG

De eerste KLG vlog van 2022 is een feit. In de vorige vlog vierden we ons jubileum, namelijk onze 50ste vlog! Ter gelegenheid hiervan hebben we 50 KLG Weetjes opgenomen en de laatste 20 welke nog ontbraken zijn te zien in deze vlog. De weetjes gaan onder andere over duurzaamheid, recycling, stages en Brexit. Samenwerking met de overheid, onderwijsinstellingen en andere organisaties zijn voor ons van groot belang. We informeren graag wie KLG is, maar we laten ook graag zien wat voor een unieke en mooie sector de Transport & Logistiek sector is. Om dit onder de aandacht te brengen samen met de vereniging van organisaties ELC (European Logistics Centre) worden er naar state of art mogelijkheden gekeken. Zoals een VR bril, welke het mogelijk maakt om de logistiek mee te nemen in het klaslokaal. Wil jij niks missen van ons kijkje in onze keuken, de plek waar ons blauwe DNA borrelt en waar we keer op keer kansen aangrijpen, initiatief nemen en out of the box blijven denken? Abonneer je snel via ons YouTube kanaal en blijf continu op de hoogte! En tot slot… KLG Weetje #51: Wist je dat de stembussen weer geopend zijn en KLG weer in de race is om opnieuw de Aantrekkelijkste Werkgever te worden? Stem snel op www.klgeurope.com/vote. #KLGEurope #KLGVlog #Vote #DeAantrekkelijkste Meer informatie over werken bij KLG Europe is beschikbaar via: www.werkenbijklg.com | Algemene informatie over ons via www.klgeurope.com

KLG VLOG #50 - CELEBRATIONS & DID YOU KNOW?

De 50ste vlog! Wat een mijlpaal en wat een team werk! In 50 vlogs lieten we onze volgers meekijken in het dagelijkse reilen en zeilen van KLG. We namen de volgers mee onderweg in Europa en we lieten ze zien hoe we ons werk dagelijks uitvoeren. We informeerden over actuele zaken in de logistieke markt en ze waren ook getuige van de successen die we vierden. Dat zullen we blijven doen! Speciaal voor deze 50ste vlog namen we 50 KLG weetjes op. De eerste weetjes vind je in deze vlog. Verder vertellen we over ons on-boarding programma voor nieuwe en bestaande collega’s en tot slot willen we jullie hele fijne feestdagen wensen en de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!

KLG VLOG #49 - FROM INNOVATION TO SAFETY

In de vorige vlog hadden we de kijkersvraag over de verschillen tussen een kastenwagen en een tautliner. In deze vlog krijg je daarop het antwoord. In Roemenië gebruiken ze de infrastructuur die gebouwd is voor Business to Business na innovatieve ontwikkelingen nu ook voor Business to Consumer. We doen dat onder de naam STRONGO. Ook in Rotterdam zijn er ontwikkelingen. Deze hebben alles te maken met de onbalans die er momenteel is in de zeevracht markt. We vinden oplossingen, niet alleen voor onze bestaande klanten maar zelfs voor nieuwe klanten. In Venlo was het tijd voor een herhaling van de BHV training en voor de dag van de BHV. Een vlog vol innovatie en safety dus! Wil je geen vlog meer missen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen KLG? Abonneer je dan op onze vlog en mis niks meer. Volgende keer belooft een speciale vlog te worden want dan vieren wij een mijlpaal, namelijk de 50e KLG vlog!

KLG VLOG #48 – THIS IS HOW IT LOOKS LIKE

Bij KLG Europe staat de medewerker voorop. Als organisatie leveren we aan onze klanten een dienst en deze dienst kunnen we alleen leveren door een goed team. Hierdoor is onze afdeling HR een belangrijke schakel en vinden we het belangrijk dat iedereen op welke manier dan ook onderdeel uitmaakt van het HR beleid en de invulling daarvan. Onder andere het inwerken van onze nieuwe collega’s vinden we één van de belangrijkste elementen. Weten en begrijpen wat we van elkaar verwachten en wat we hopen te leren en te bereiken, maakt onderdeel uit van het inwerkprogramma. Daarnaast is één van onze belangrijkste pijlers de welbekende term “volledige logistieke ontzorging”, dit bieden we aan onze klanten en dit is ook meteen onze passie en onze drijfveer. Zo bieden we voor onze klant Yamaha de meest passende logistieke PAN Europese oplossingen aan. Dit betekent dat onze collega’s op de meest mooie plekken komen, maar ook op de meest onbereikbare plaatsen in Europa. En als laatste; “wie vraagt, kan worden geholpen”. Dit is één van de eenvoudigste verzoeken, maar één van de meest uitdagende om het een plek te geven in je cultuur. Ondanks deze uitdaging hebben we dit in onze cultuur een centrale plek weten te geven. Dus bij deze ook richting de kijker: “Wat is jullie vraag?” Laat het ons weten, want; “Wie vraagt, kan worden geholpen”. #KLGEurope #KLGTeam #Logistics

KLG VLOG #47 – AS FROM THE START

Iedere start beschouwen we als een belangrijk moment. Zo delen we graag onze kennis en bedrijfsspecifieke informatie tijdens de start van verschillende logistieke opleidingen. Maar we delen ook graag onze kennis met onze nieuwe collega’s, degene die juist net zijn geslaagd en beginnen aan hun volgende uitdaging in onze organisatie. Ontwikkeling en begeleiding tijdens deze opstart periode vinden we belangrijk. Daarom dragen we als organisatie ieder jaar ons steentje bij aan het evenement Beleef de Logistieke Keten. Dit initiatief zetten we jaarlijks op met onze concullega’s in de regio Venlo en verschillende onderwijsinstellingen. Voor Frank was vanaf de start van Tour for Life tot aan de finish een overwinning van zijn prestaties. Daarna was dit de start van veel spierpijn! En voor Bas was het startsein voor het laden van zijn goederen HET moment van zijn dag! Samen beleven we veel startmomenten door een jaar heen, het belangrijkste hierin is doorzettingsvermogen en een leuk team! Wil je meer weten over ons team en wie de mensen zijn achter KLG Europe? Bekijk dan snel onze Werken bij KLG Europe website >> www.werkenbijklg.com #KLGEurope #KLGTeam #KLGVlog

KLG VLOG #46 - LOGISTICS FROM A TO Z

De sector Transport & Logistiek kent verschillende modaliteiten om de supply chain van de klant compleet te maken. Zo is er wegtransport, railtransport, transporten via het water maar ook door de lucht. De verschillende bijkomende activiteiten zoals warehousing, douaneactiviteiten, maar ook palletruil en andere activiteiten. Dus logistiek van A tot Z. We hebben passie voor logistiek en we staan voor een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. Dit doen we iedere dag weer samen met een groot team. Samen zijn we KLG Europe! Mede om onze trots te laten zien, hoe trots dat we zijn op onze eigen medewerkers, hebben we ze als fotomodel achter op onze trailers gezet voor het extra onder de aandacht brengen van vacatures. Bekijk snel deze vlog voor nog meer onderwerpen… Ps. Wil je ook komen werken bij KLG Europe? Kijk dan snel naar de mogelijkheden die we je bieden voor de volgende stap in jouw carrière! We bieden jou een veilige thuishaven, met de wereld aan je voeten www.werkenbijklg.com #KLGEurope #KLGteam #KLGVlog #PassionForLogistics