Nederlands
  • Select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands
  • Select your language
    Nederlands
  • English

Wil jij meer weten over het werken als Allround Loodsmedewerker Warehouse? Bekijk dan hier het filmpje!

Wil jij meer weten over het werken als Warehouse Coordinator? Bekijk dan hier het filmpje!

Werken als Loodsmedewerker in het Warehouse, ook wel Warehouse Employee genoemd, of op ons kantoor als Warehouse Coordinator: wat houdt dat eigenlijk in?

KLG Europe is een wereldwijde logistieke dienstverlener. We bieden transport aan over de weg, het water, het spoor en door de lucht. We hebben 15 vestigingen verspreid over 3 landen: Nederland, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk. Onze moderne warehouses zijn ingericht volgens de nieuwste technologieën en standaarden en we bieden de beste value added services aan onze klanten aan; van opslag en overslag tot ompakken en van order picking tot assemblage en labeling.

In een Warehouse worden goederen opgeslagen voor een langere periode, dit kan voor een week zijn, maar ook voor een aantal maanden. Afhankelijk van de wensen van de klant.
We vinden het belangrijk dat ons Warehouse aan alle veiligheidseisen voldoet. De klant vertrouwt ons namelijk haar spullen toe. Bij KLG bieden we klanten graag het totaal pakket aan logistieke oplossingen aan en willen we ze zoveel mogelijk kunnen ondersteunen. Daarom hebben we ook een eigen Douane afdeling die zorgen voor in- en uitklaringen van goederen, bonded warehousing, douane documenten, etc.
Dit doen we voor klanten in verschillende sectoren, automotive, elektronica, non-food, retail, chemicals, etc. Tevens vervoeren we ook ADR en high value high risk goederen. Als je werkt in ons Warehouse, krijg je te maken met vele soorten goederen en klanten.

We verzorgen dus de gehele Supply Chain van A tot Z. Dit gehele proces moet goed gecoördineerd en uitgevoerd worden en daar hebben we een sterk team van collega’s voor.
Dit team is eigenlijk weer verdeeld in twee subteams: de Warehouse Coordinators en de Warehouse Employees.
De Warehouse Coordinators werken volledig op kantoor en zijn verantwoordelijk voor het verzamelen en doorgeven van de juiste informatie.
De Warehouse Employees worden aangestuurd door de Warehouse Teamleader en zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van alle fysieke werkzaamheden die komen kijken bij alle warehouse gerelateerde activiteiten.

Meer weten over één van deze functies? Lees dan snel verder en bekijk de bijbehorende filmpjes om een indruk te krijgen van de werkzaamheden.

Warehouse Coordinator

Als Warehouse Coordinator ben je verantwoordelijk voor het verzamelen en doorgeven van de juiste informatie zodat de opslag, overslag, ompakken, labeling, orderpicking en assemblage van goederen verloopt volgens de gemaakte afspraak met de klant. Het is belangrijk dat je als Warehouse Coordinator flexibel en stressbestendig bent. Je bent namelijk continu bezig met verschillende klanten, systemen, orders etc.


Werken als Warehouse Coordinator is ook erg dynamisch en afwisselend. Zo voer je namelijk taken uit op de volgende pijlers:

  • Warehouse planning
  • Customer Service
  • Transport
  • Facturatie
  • Douane activiteiten

Je verwerkt zelf de orders, inbound en outbound, en hebt nauw contact met de klant over onder andere de status van de orders. Je bent dus zelf eerste contactpersoon voor je eigen klanten. Daarbij zorg je dat je collega’s van de douane afdeling en transportplanning afdeling de juiste informatie krijgen om bepaalde documenten te verzorgen of de zendingen in te plannen. Tevens verzorg je zelf de facturatie.

Als Warehouse Coordinator werk je voornamelijk met een fleximatrix. Dit houdt in dat je samen met het team alle klanten beheert. Jij hebt zelf een aantal klanten onder beheer waarvoor andere collega’s een back-up zijn. Zelf fungeer je ook als back-up voor andere klanten. Zo kun je elkaar snel ondersteunen en word je allround in het vak. Tevens ben je flexibel als afdeling en is het team erg zelfsturend. 

In onderstaand filmpje vertelt Fleur Wolfs welke kansen KLG haar geboden heeft, wat haar werkzaamheden zijn en hoe de samenwerking in het team is.

Heb jij interesse of wil je meer weten over het werken als Warehouse Coordinator? Bekijk dan snel de vacatures op https://www.werkenbijklg.nl/warehousing-en-logistiek, neem contact met ons op of stuur een open sollicitatie!

Allround Loodsmedewerker Warehouse (Allround Warehouse Employee)

Werken op ons warehouse als loodsmedewerker betekent dat je de hele dag lekker bezig bent met alle facetten die te maken hebben met de opslag van goederen. De voornaamste werkzaamheden zijn natuurlijk het laden en lossen van goederen, orderpicking, packing en (re)labeling. Daarbij vinden we het belangrijk dat de loods te allen tijde op orde is. Dit betekent dus dat je werkt in een overzichtelijke opgeruimde loods. 

We werken op ons warehouse met verschillende interne transportmaterialen, heftruck, EPT, handpompwagen, hoogbouwtruck en een reachtruck. Bij KLG worden onze mensen intern opgeleid en kunnen ze hiervoor certificaten behalen. Daarnaast gebeurt orderpicking met behulp van scanning. 

Je hebt een aantal klanten onder beheer waar je gedurende de week werkzaamheden voor uitvoert. Hierbij wordt er door de Teamleader Warehouse gekeken waar jij het meeste energie van krijgt én wat jouw talent is. We hebben namelijk klanten die hun goederen in de hoogbouw hebben staan in bijvoorbeeld big bags. Hiervoor wordt orderpicking gedaan met een hoogbouwtruck, maar we hebben ook klanten waarvoor veel piece picking uitgevoerd wordt in de lagere stellingen waarbij alle goederen in handbereik zijn.

Werken in ons warehouse betekent veel afwisseling. De ene dag ben je de gehele dag bezig met orders voor één klant, maar de andere dag kan het zo zijn dat je voor meerdere klanten bezig bent. Daarbij voer je zelf het hele proces uit, van lossen tot orderpicking, van chauffeurs aan de balie helpen tot het opruimen van de loods. Voor een aantal klanten doen we ook value added services/ assembleren. Dit zorgt ervoor dat je allround Inzetbaar bent en dat je ons hele logistieke warehouse proces kent.

Op ons warehouse hebben we ook leerplekken beschikbaar voor BBL’ers. Er zijn ook mogelijkheden om intern door te groeien. Zo hebben we collega’s die begonnen zijn als BBL’er, vervolgens een aantal jaren gewerkt hebben als Allround Warehouse Employee en daarna zijn doorgegroeid tot Warehouse Coordinator.

Jij bent als Warehouse Employee de ogen van ons bedrijf. Jij ziet wat er binnenkomt en uitgaat, controleert of de aantallen kloppen en op eventuele schades. Je hebt contact met de Warehouse Coordinators en samen zorgen jullie met het hele team dat aan het einde van de dag alle orders verwerkt zijn, de klant tevreden is en gaan jullie samen naar huis.

In onderstaand filmpje vertellen een aantal Warehouse Employees wat zij zo leuk vinden aan het werken op het warehouse en wat de voornaamste werkzaamheden zijn.

Ben jij geïnteresseerd? Heb jij passie voor logistiek en wil jij ons team versterken op kantoor of op de vloer in ons warehouse? Bekijk dan snel onze website voor de vacatures: https://www.werkenbijklg.nl/warehousing-en-logistiek.

Zit jouw ideale vacature hier niet tussen, maar wil je toch kennis komen maken?
Neem contact met ons op of stuur ons een open sollicitatie.

 

Meer weten? Linsey helpt je graag verder!

Heb je een vraag over onze vacatures of wil je graag direct met iemand praten? Ik help je graag verder!