Nederlands
  • Select your language
    Nederlands
  • English
Nederlands
  • Select your language
    Nederlands
  • English

We hebben de afgelopen weken heel veel enthousiaste studenten mogen ontmoeten. De toekomst ligt bij de jongeren. Daarom vinden wij het als organisatie belangrijk om onze praktijk en kennis mee te nemen naar het onderwijs. Wij hebben tijdens deze verschillende bijeenkomsten en events de mogelijkheden binnen onze organisatie in het zonnetje gezet. Dit met dank aan de verschillende onderwijsinstellingen. Maar uiteraard ook met dank aan onze eigen ambassadeurs, de KLG-er!

whatsappimage2022 10 12at9.36.26am

Samen

Bij ons ben je nooit te oud om te leren. Kennis in de praktijk brengen vinden wij waardevoller dan enkel het bewijs op papier. We zijn een organisatie waarbij stilstaan ervaren wordt als achteruit gaan. Continu in beweging zijn, dat is de spirit en ons ondernemerschap. “Leren, dat doe je op school”, wordt veelal gezegd. Maar… is dat ook zo? Wij zetten hier onze vraagtekens namelijk bij. Want, ben je ooit echt te oud om te leren? Volgens ons niet! Je leert de basis op school, maar de echte kneepjes van het vak maak je je eigen op jouw werkplek. Een veilige werkomgeving is noodzakelijk om die nieuwsgierigheid te behouden. Door kennis te delen binnen het team, maar ook door ervaring op te doen van de “oude rotten” in het vak, dat noemen we leren “on the job”. Hierbij kan het voorkomen dat er wel eens een fout wordt gemaakt en dan is het het meest belangrijk hoe je dit oplost en ervan leert. Samen werken, samen leren, samen groeien en samen presteren: dat doen wij binnen KLG samen!

Daarom besteden we veel aandacht samen met de onderwijsinstellingen aan onze collega’s van morgen.

afbeelding3

De toekomst voor jou

De toekomst voor jou…

De toekomst ligt namelijk bij de studerende jeugd. Bij KLG Europe vinden wij het erg belangrijk om de brug te slaan tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Zo hebben we afgelopen maand diverse scholenbijeenkomsten bezocht en ons steentje bij gedragen.

Back to school

Graag laten we zien welke mogelijkheden KLG te bieden heeft. Dit doen we zo realistisch mogelijk door oud leerlingen en studenten (onze KLG-ers) back to school te laten gaan. Ze gaan terug naar hun oude opleiding om de nieuwe leerlingen en studenten enthousiast te maken.

Zo stonden we op het Fontys Career Event in het Klokgebouw in Eindhoven en bij de Fontys Career Day in Venlo. Hier hebben we kennis gemaakt met veel leergierige en oriënterende studenten. Op deze banenmarkt waren studenten op zoek naar stageplekken, stageopdrachten en afstudeerstages, maar ook naar startersbanen en bijbanen. Dit was een leuk moment om kennis met ons te maken en om meer informatie te krijgen over jouw mogelijkheden binnen onze organisatie.

Daarnaast stonden we bij het Carrière Café, georganiseerd door het Summa College in Eindhoven. Op dit evenement konden zowel leerlingen en werkzoekenden kennismaken met ons en het bedrijfsleven.

afbeelding5

Masterclass

Tijdens een Masterclass bij de Fontys in Venlo hebben we informatie gedeeld over de stagemogelijkheden, afstudeeropdrachten, startersbanen en doorgroeimogelijkheden binnen KLG. Daarna hebben we kennis gemaakt met deze studenten tijdens de Meet & Greet. Een unieke kans om met elkaar in gesprek te gaan en elkaar nog beter te leren kennen.

afbeelding6

Brancheweek Transport & Logistiek

Tijdens de brancheweek Transport & Logistiek bij de Fontys in Eindhoven en Tilburg hebben we een persoonlijk ontwikkelingsverhaal verteld. Vragen zoals: Hoe kom je vanuit een niet transport gerelateerde opleiding in de branche transport en logistiek? En wat waren achteraf de beste lessen in de eigen ontwikkeling?   

Jong geleerd is oud gedaan

Graag starten we zo vroeg mogelijk om jongeren kennis te laten maken met onze prachtige sector. Tijdens verschillende voorlichtingslessen laten we leerlingen van het voorgezet onderwijs kennis maken met de mogelijkheden binnen de logistieke branche. Dit door middel van een interactieve manier en het winnen van een prijs!

afbeelding1(1)

Beleef de Logistieke Keten

Onze branche is onmisbaar in de dagelijkse gang van zaken. Zonder transport, geen producten. Dit begint al bij het transporten van ruwmateriaal voor het maken van producten tot aan het transporteren en opslaan van het eindproduct. Tijdens het gemeenschappelijke project Beleef de Logistieke Keten maken leerlingen, studenten en werkzoekenden al enige jaren kennis met onze branche. Ze beleven letterlijk de logistieke keten.

afbeelding7

Hier waren we dus afgelopen maand...

Dus… Vroeg jij je af waar we de afgelopen maand zijn geweest? We waren druk bezig de jongeren in de schoolbanken enthousiast te maken. We hebben onze praktijk, kennis en mogelijkheden naar de onderwijsinstellingen gebracht.

Ben jij benieuwd naar jouw mogelijkheden binnen ons bedrijf? We bieden jaarlijks verschillende stages, stageopdrachten en afstudeeropdrachten aan. Ben je al klaar met je studie? Bekijk jouw startersmogelijkheden binnen KLG Europe.

Heb je meer ervaring (medior of ervaren) en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Ook voor jou bieden we passende mogelijkheden binnen verschillende vakgebieden en verschillende vestigingen. Zit er niks tussen, dan dagen we je uit voor een open sollicitatie. Of meld je aan voor het job-alert en blijf op de hoogte van matchende uitdagingen!

Meer informatie over stageverhalen, verhalen vanuit de KLG-er en actueel nieuws zijn terug te vinden op onze websites. Wil je toch graag in contact komen met één van onze collega’s? Neem dan direct contact met ons op.

*)Deze evenementen en bijeenkomsten worden medemogelijk gemaakt door; Fontys Eindhoven, Fontys Venlo, Fontys Tilburg, Gilde Opleidingen Venlo, Rythovius College Eersel, Summa College Eindhoven en Universiteit Maastricht.

Meer weten? Linsey helpt je graag verder!

Heb je een vraag over onze vacatures of wil je graag direct met iemand praten? Ik help je graag verder!